כאשר תשאלו כל מי שרוצה לומר שוויקס טוב מוורדפרס – מהו היתרון של וויקס (מלבד קלות בנייה גרפית) על פני וורדפרס: תזכו וודאי לשמוע שאתרי וורדפרס הינם חשופים הרבה יותר לפריצות…
מה אפשר לעשות – שזאת האמת… אבל לא "כל האמת":
אתרי וורדפרס שלא מגינים עליהם באמצעות מספר פעולות פשוטות – הינם "סופר" חשופים לפגיעות מצד האקרים.
והפתרון הוא מספר פעולות שיש לעשות ושיגנו על האתר שלכם לא ב100% (גם אתרי וויקס אינם מוגנים ב100%) אבל אולי פי מאה מאתר בו לא בוצעו פעולות הגנת סייבר…
הצעדים להגנת סייבר שאני מציע (למרות שאיני מומחה סייבר בהכשרתי אלא רק מתחזק אתרים שמתמצא קצת בנושא אבטחת אתרי וורדפרס) בכל אופן:
- גיבוי של האתר שלכם – והורידו אותו למחשב שלכם ולמדיה חיצונית (כמו דיסק און קי). אם האתר שלכם משתנה ומתעדכן לעיתים קרובות, עשו גיבוי אחת לתקופה כדי שכתידרשו לו – לא תאלצו לחזור לאתר מהעבר שאינו מעודכן כלל וחסרה בו הרבה עבודה שהשקעתם ועוד דברים. מאוד חשוב: על תסמכו בשום אופן על הגיבויים ששרת האיחסון עושה לכם ומבטיח שהוא רציני ומגן עליכם. עשו בנוסף – גיבויים משלכם.
- וודאו שהסיסמאות של כל המשתמשים באתר שלכם הינן לא "123456" וכו'
- התקינו פלאגין שמסתיר את כתובת הלוגין לאתר שלכם – לפני וושאו שאתם רושמים אותה כדי שלא תאבד…
- התקנת פלאגין אבטחה לוורדפרס – אני משתמש בוורדפנס (Wordfence) עדיף מאוד גירסת הפרימיום של הפלאגין, אבל גם הגירסה החינמית טובה פי מאה מאשר לא להתקין בכלל את פלאגין זה.
- כשהפלאגין מסיים את לימוד האתר שלכם – הגדירו והפעילו אצלו את חומת האש
- עכשיו תתחילו לקבל אימיילים מהפלאגין המתריעות על בעיות חמורות או פחות חמורות באתרכם. אני את ההתראות החמורות – דואג לתקן בהקדם. – אם אימיילים באנגלית הינם מורכבים לכם, או שאינכם בטוחים איך לפתור את ההתראות שאתם מקבלים מוורדפנס – אתם יכולים לפנות אליי או לכל מומחה אבטחה (או מתחזק אתרים) אחר שאתם סומכים עליו – כדי שהוא יפתור התראות אלו על פירצות חמורות בפלאגינים ועוד דברים…
שיהיה בהצלחה! ובתקווה שבאתר שלכם לא תופיע הודעה כגון: "שחררו את פלסטין"…