אלימינציה בוורדפרס – האחרון שנשאר עומד

Guy Lecture

גיא שקד – 

מומחה תחזוקת אתרי וורדפרס.

מתכנת בעבר.

עם התמחות מיוחדת במקרים בלתי אפשריים בוורדפרס (ובחיים) זכוכית מגדלת

אחת הטכניקות עבודה שמאוד מרכזית בתכנות ושיש לה גם מקום מרכזי בוורדפרס – היא האלימינציה.

בתכנות, בנסיון למצוא טעות בקוד שאתה לא יודע מאיפה בקוד היא מגיעה, אתה בודק שלב אחרי שלב מה התוצאה של אותו השלב ושאכן אותו השלב בתוכנה פועל והשלב בו מפסיקה התוכנית לפעול או לתת תוצאה הגיונית – הוא השלב שבו עלייך לטפל ולתקן.

בוורדפרס ישנה טכניקה מקבילה שמשמשת לפתרון לא מעט שגיאות וביחוד כאלו שאינן מובנות.

כך למשל, אלמנטור באתר לניסויים ובדיקות ותיקונים לא הציג ואפשר שינויים בווידג'ט שלו של פוסטים. הייתי בטוח שזה עקב העתקת האתר לאתר הניסויים אבל כדי לבדוק זאת יש לבצע אלימינציה ולראות שהשגיאה לא נמצאת באתר המקורי – משמע לפני ההעתקה.

ואכן השגיאה הייתה גם באתר המקורי ולכן באלימינציה אמר הדבר שלא ההעתקה גרמה לשגיאה המוזרה.

ומכיוון שטעויות באלמנטור הרבה פעמים נובעות מהתנגשות עם פלאגין כזה או אחר, באתר הניסויים (כך שזה לא משפיע על האתר המקורי ולא יגרום למשהו בלתי הפיך בו) התחלתי האלימנציה המרכזית של וורדפרס: ביטול הפעלה של פלאגינים לא נחוצים ואחר כך גם נחוצים. השיטה: אתה מבטל פלאגין ובודק אם זה פתר את הבעיה, אם כן – נמצאה התקלה וההתנגשות, אם לא ממשיכים עד שאחד הפלאגינים בסוף יעלים את התקלה ואז נדע שהוא גורם ההתנגשות. אז גם ניתן להחזיר את הפלאגינים שביטלנו את פעולתם (משמע שכיבינו), אחד אחרי השני ולבדוק שלא גם אחד מהם גורם לתקלה – ומי שלא גורם לתקלה אפשר להשאיר במצב פעיל.

זאת האלימינציה של הפלאגינים של וורדפרס.

כמובן שאם בסוף ביטול כל הפלאגינים התקלה לא נפתרה – אז על ידי אלימנציה הסקנו שפלאגינים הם לא הבעיה ויש לחפש אותה ואת הסיבות לה – במקום אחר.

שיהיה בהצלחה!

יש לכם/ן שאלה או הצעה רלוונטית לפוסט, או בכלל?

אשמח ליצירת קשר עכשיו!

איור איש מחשב ותמיכה

Related Article

מה שאלתך על תחזוקת אתר וורדפרס?
שלחו את ההודעה בווטסאפ
דילוג לתוכן